Alles over afwerking en resultaat van jouw kussen

De look van jouw kussen wordt bepaald door de afwerking hiervan, dit is voor het uiteindelijke resultaat heel belangrijk. Wanneer je voor een andere afwerking kiest, krijgt je loungebank een moderne strakke look, juist een luxere uitstraling of liever een gezellig geheel als resultaat. Ieder kussen heeft een rits zodat de hoes eventueel gewassen kan worden!

De rits bevindt zich standaard aan de achterzijde (lengtezijde) of onderzijde van het kussen. Bij sommige uitvoeringen/modellen kan het wellicht beter zijn om de rits op een andere plaats te laten maken. Dit is een persoonlijke keuze om aan te geven tijdens de bestelprocedure.

Afwerking strak kussen

 

 • Zijnaad

  Bij de afwerking met zijnaad wordt de stof rondom het kussen gelegd en de zijkanten worden hierbij dichtgestikt. Het resultaat is dat er in het midden van het kussen een zijnaad ontstaat. Dit geeft een mooie strakke look en is aan te raden bij kussens tot een diepte van 60 cm en maximale dikte van 10 cm. Indien je met een dieper zitgedeelte toch kiest voor een zijnaad zal aan de voorzijde van het kussen ook een naad te zien zijn.
  Wellicht is het dan beter / mooier om te kiezen voor een afwerking met een tussenstuk (bandkussen), zie hieronder beschreven. Wanneer deze naad aan de voorzijde van het kussen geen bezwaar is, gewoon bestellen!

 • Tussenstuk (Bandkussen)

  De afwerking met een tussenstuk betekent dat er d.m.v. een stuk stof (band/strook), de boven- en onderzijde van het kussen aan elkaar worden gestikt. Hierdoor krijgt het kussen een strakke uitstraling, ook wanneer het kussen dieper is dan 60 cm. Doordat een stof een maximale breedte heeft moet men uitwijken naar een tussenstuk indien een bank een zitdiepte heeft van 65 / 70 cm of meer. De dikte van het kussen moet namelijk ook nog worden meegenomen in het verhaal.
  Indien men niet voor deze afwerking kiest zal aan de voorzijde, precies in het midden van het kussen, ook een naad komen.

 • Dubbel Koord

  Een dubbelkoord afwerking geeft vaak een luxe en “rijke” uitstraling aan het kussen. Je ziet dit veelal bij bootkussens. Aan de boven- en onderzijde van het kussen komt een koord op de plek van de naad, (kussen met tussenstuk). Het koord wordt standaard in dezelfde kleur als het kussen gemaakt.

  Mocht men een contrakleur van het dubbelkoord willen (in dezelfde stofkeuze uiteraard) dan behoort dit tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact op via het contactformulier op de site of stuur direct een email naar info@theloungefactory.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk tijdens de openingstijden.

Afwerking plof kussen

 

 • Zijnaad

  Het ultieme rug kussen “Plofmodel” ontstaat doordat de stof rondom het kussen gelegd wordt en de zijkanten worden dichtgestikt. Ook hier is het resultaat dat er in het midden van het kussen een zijnaad ontstaat. Een plofkussen met zijnaad zal altijd ietwat “inzakken” waardoor je het even moet opschudden.

 • Zijnaad met koord (enkel koord)

  Wanneer je het rugkussen rondom afwerkt met een koord zal het kussen een luxere look krijgen.
  Ook voor het kussen “zijnaad met enkel koord” geldt:

  Mocht men een contrakleur van het enkelkoord willen (in dezelfde stofkeuze uiteraard) dan behoort dit tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact op via het contactformulier op de site of stuur direct een email naar info@theloungefactory.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk tijdens de openingstijden.

 • Tussenstuk

  Een rugkussen met tussenstuk betekent dat er d.m.v. een stuk stof, ook wel band genoemd, de boven- en onderzijde van het kussen aan elkaar worden gestikt. Hierdoor wordt het kussen strakker van vorm en blijft het meer rechtop staan.

 • Tussenstuk met dubbelkoord

  Door het kussen aan de boven- en onderzijde rondom af te werken met een koord krijgt je kussen een extra luxe uitstraling. De kleur van het koord is standaard dezelfde als die van de stof waarmee het kussen gemaakt is. Wil je liever een andere kleur geef het even aan bij de opmerkingen en wij zorgen ervoor.
  Dubbelkoord afwerking is mogelijk bij een tussenstuk (bandafwerking). Het kussen krijgt dan rondom waar de naden zich bevinden aan de boven- en onderzijde een koord. Dit geeft het kussen een luxer resultaat.

  Mocht men een contrakleur van het dubbelkoord willen (in dezelfde stofkeuze uiteraard) dan behoort dit tot de mogelijkheden. Neem hiervoor even contact op via het contactformulier op de site of stuur direct een email naar info@theloungefactory.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk tijdens de openingstijden.