Advies opmeten van kussens op maat!

Meten is weten! Zeker voor kussens op maat ontwerpen, is advies bij het meten heel belangrijk.

Als eerste is van belang welke kussens je op de bank wilt hebben. Daarna kun je met behulp van onderstaand advies zo exact mogelijk de maten bepalen.

Houdt rekening met een voor jou goede zithoogte. Normaal is dit ongeveer 45 à 48 cm inclusief kussens, wanneer je de dikte van de kussens op minimaal 8 cm aanhoudt. Kussendikte van 10 à 12 cm is ook heel normaal voor bijv. een loungebank, deze zijn veelal iets lager zonder kussens gemeten.

Mocht de keuze voor rug kussens uitgaan naar plofkussens, houdt dan rekening met een zitdiepte van minimaal 60 cm maar liever nog 70 cm. Doordat plofkussens een gemiddelde dikte hebben van 15 à 20 cm houdt je weinig zitdiepte over indien dit minder is dan 60 cm.

Wij geven advies maar het is en blijft een persoonlijke keuze!

Is er iets niet helemaal duidelijk of mochten er vragen zijn, stel deze dan gerust aan onze klantenservice.

Advies opmeten van strakke kussens

 

Zorg er voor dat een kussen niet langer wordt dan 300 cm. Bestel dan anders meerdere kussens verdeeld in gelijke delen ( denk aan opbergen/tillen )
Dikte van een zitkussen tussen 8 en 12 cm, bij een standaard zithoogte van maximaal 48 cm, inclusief kussens. Loungebanken hebben meestal een hoogte van 42 à 45 cm inclusief kussens.

Advies m.b.t. zithoogte: Neem je favoriete stoel of bank als voorbeeld voor de maatberekening!

Met rug kussens is meestal een dikte van 6 cm voldoende, dit is natuurlijk afhankelijk van de zitdiepte en of je nog kleine sierkussens in de bank of stoel wilt.

Leuk ter decoratie maar ook makkelijk wanneer je te maken hebt met verschillende lengtes van personen die gebruik maken van de bank. Een extra kussentje in de rug maakt voor iemand die iets geringer van lengte is wellicht net het verschil in comfortabel zitten.

LET OP !!!!! Vergeet niet de dikte van het zitkussen af te halen van de hoogte van het rug kussen!!!

Advies bij het opmeten van plofkussens

Ons advies voor een plofkussen is dat je deze niet langer laat dan 100 tot 120 cm, verdeel deze anders in andere maten. Dit voorkomt dat de kussens te veel gaan inzakken en ook te zwaar gaan worden.

De vorm wordt bepaald door de vulling van het kussen. Wanneer je bijv. een lengte besteld van 70 cm, dan zal een kussen qua stofafmeting een lengte hebben van 70 cm maar daadwerkelijk door de vulling, een gemiddelde maat hebben van 65 cm.

De vulling van een plofkussen is vlokvulling en hierdoor is het kussen ongeveer 15 à 20 cm dik. Dit is standaard en in de bestelprocedure hoef je dit niet aan te geven.

Een RUGKUSSEN zal dus ongeveer 5 cm “inkrimpen” dan de opgegeven maat.

Tip: Tel ca. 5 cm bij de lengte ( breedte ) en ca. 10 cm bij de hoogte van het kussen op, om te voorkomen dat de kussens te klein zullen zijn en je hierdoor te veel ruimte krijgt tussen de kussens.

Plofkussens mogen best iets boven de leuning uitsteken, dit zit ook comfortabeler wanneer je lekker even onderuit zakt!

LET OP !!!!! Vergeet niet de dikte van het zitkussen af te halen van de hoogte van het rug kussen!!!

 

Advies opmeten van schuine rug kussens

Zorg er voor dat een kussen niet langer wordt dan 300 cm.

Bestel dan anders meerdere kussens ( denk ook aan opbergen/tillen ).
Dikte van een zitkussen tussen 8 en 12 cm, bij een standaard zithoogte van 48 cm (inclusief kussen). Voor een rug kussen is een gemiddelde dikte van 6 cm voldoende bij een zitdiepte van 60 cm.
Kussens komen in de hoek tegen elkaar aan, let dus op dat je de dikte van het andere rug kussen in mindering brengt.

LET OP !!!!! Vergeet niet de dikte van het zitkussen af te halen van de hoogte van het rug kussen!!!

 

Advies opmeten van rug kussen met schuine zijde (trapeziumkussen)

Zorg er voor dat een kussen niet langer wordt dan 300 cm. Bestel dan anders meerdere kussens ( denk ook aan opbergen/tillen ).

Wanneer een trapeziumkussen in de hoek van de rugleuning tegen elkaar aan komt, kun je kiezen voor een kussen met links of rechts verstek (schuine kant ). Een mooie aansluiting van de rug kussens geeft dit als resultaat.

Geef dan bij de lengte de maat van de leuning op. Wij zullen dan automatisch het kussen leveren met een verstek van 45 graden.

LET OP !!!!! Vergeet niet de dikte van het zitkussen af te halen van de hoogte van het rug kussen!!!

 

Advies opmeten van ronde kussens

Een heel eenvoudig advies…… Geef de diameter door van het oppervlak waar het kussen op moet komen te liggen.

Daarna de dikte in centimeters van het kussen.

Houdt er rekening mee dat de meeste stoffen niet breder zijn dan 140 cm. Wanneer de maatvoering van de diameter groter is dan de stofbreedte, zal er ook een naad aan de bovenzijde van het kussen komen.

Standaard is een rond kussen met een bandafwerking (tussenstuk).