Soorten kussens

In de bestelprocedure zijn kussens met een afwijkende vorm niet opgenomen omdat wij de kwaliteit willen waarborgen van kussens die door ons geleverd worden. Wij kunnen ze wel leveren echter alleen niet via de website. Via onze website bieden we de meest gebruikte kussen vormen aan. Dit wil niet zeggen dat wij geen andere vormen leveren. Deze hebben we alleen niet opgenomen in de ontwerp module om kwaliteit te waarborgen van de door ons geleverde kussens.

Wil je bijvoorbeeld een uitsparing of afgeronde hoeken dan is het verstandig om even contact op te nemen met de

 

klantenservice

Strakke kussens

Een strak zitkussen kan gemaakt worden met een stuk polyetherschuim of koudschuim. Dit zorgt ervoor dat het kussen strak van vorm wordt en kan daardoor perfect op maat gemaakt worden, speciaal voor de juiste pasvorm die je wilt hebben.
Ons advies voor de dikte van dit type loungekussen is vanaf 8 cm, uitlopend tot maximaal 12 cm. De lengte met een maximum tot 300 cm ( denk hierbij ook aan het opbergen van het kussen ). Je kunt vanaf deze lengte de kussens beter in tweeën splitsen, bijvoorbeeld 2 x 150 cm.

In de bestelprocedure kan je het zitcomfort naar wens bepalen, door het type vulling aan te passen.. Meer informatie over vullingen voor strakke kussens>

Voor een strak kussen zijn meerdere afwerkingen mogelijk. Meer informatie over afwerking van strakke kussens>

Plofkussens

 

Een plofkussen is een hoes met daarin een binnen kussen gevuld met losse stukjes polyether. De zogeheten vlokvulling.

De kussens hebben het optimale lounge-effect. Je zakt namelijk meer weg in deze losjes ogende kussens. De plofkussens die gevuld zijn met een binnen kussen met vlokvulling, moeten regelmatig opgeschud worden om de nonchalante uitstraling te behouden die deze kussens kenmerkend maken.

Ons advies is om plofkussens niet breder / langer te maken dan 100 à 120 cm, ze zakken dan namelijk sneller in. Plofkussens hebben een dikte van ca. 15 à 20 cm, dit is standaard en je hoeft het in de bestelprocedure niet aan te geven.

Mocht het zijn dat een kussen toch “te dik” is opgevuld, dan kan je van het binnen kussen een klein stukje naad loshalen, de overtollige vlokvulling verwijderen en deze bewaren in een vuilniszak. (Vergeet niet het binnen kussen met een paar steekjes weer dicht te naaien of een veiligheidsspeld)

Door gebruik van de kussens kunnen deze minder vol worden. Je kunt ze dan altijd opvullen wanneer het moment daar is n.a.v. het gebruik. Je hebt de vlokvulling dan al op voorraad.

Meer informatie en advies bij het opmeten van je kussens kun je vinden bij  “Hulp bij maatberekening”.

Plofkussens kunnen meerdere soorten afwerkingen hebben. Meer informatie over afwerking van plofkussens>

Kussens met een schuine zijde

Wanneer je (lounge)bank een schuin zitvlak, rugleuning of armleuning heeft en je voorkeur gaat uit naar strakke kussens dan zal je het kussen schuin moeten bestellen. De kwaliteit gaat t.o.v. een recht kussen niet verloren en blijft precies hetzelfde.

Ons advies voor de schuine zijde aan het kussen is om deze niet te scherp te maken. Wanneer de stof er namelijk strak omheen gevouwen wordt, kan het zijn dat het kussen gaat vervormen.

 

In de bestelprocedure kan je het zitcomfort naar wens bepalen, door het type vulling aan te passen. Meer informatie over vullingen voor strakke kussens>

Het strakke kussen heeft meerdere afwerkingsmogelijkheden. Meer informatie over afwerking van strakke kussens>

Let op! Schuine rug kussens komen op het zitkussen te staan, meet dus goed op.

Rugkussen schuin, trapezium model

Wanneer je een bank of stoel hebt die een rechte leuning heeft of een rugleuning wilt creëren tegen een muur, dan zal een schuin kussen kunnen zorgen voor meer comfort voor de rug .

Dit is alleen mogelijk met strakke kussens. De onderzijde is dan breder dan de bovenzijde. Van opzij gezien een gelijkbenige driehoek.

De dikte van de onderzijde kun je het beste bepalen door de diepte van de bank of stoel te verminderen met de gewenste zit diepte. Houdt voor de bovenzijde van een trapeziumkussen een dikte aan van ca. 5 à 10 cm minder dan de onderzijde, niet dunner dan 5 cm.

Het advies is om een rugleuning met een hoek van 95-105 graden te nemen.

In de bestelprocedure kan je het zitcomfort naar wens bepalen, door het type vulling aan te passen. Meer informatie over vullingen voor schuine kussens>

Voor het schuine kussen zijn meerdere afwerkingen mogelijk. Meer informatie over afwerking van schuine kussens>

Rond kussen

Wil je een kussen voor stoelen of barkrukken met een rond zitvlak? Heel eenvoudig is dit kussen te ontwerpen door het opgeven van de diameter en dikte van het kussen.

In de bestelprocedure kan je het zitcomfort naar wens bepalen, door het type vulling aan te passen.. Meer informatie over vullingen voor ronde kussens

Voor het ronde kussen zijn meerdere afwerkingen mogelijk. Meer informatie over afwerking van ronde kussens

Sierkussens

Wanneer je je loungebank, hoekbank of ligbed een gezellige look wilt geven, kun je dit creëren door een paar sierkussens in de door jou gekozen stof- en kleur te bestellen. Standaard met zijnaad afwerking maar kan ook met een koordafwerking.